bejelentkezésregisztráció

Kertépítés, kert tervezés

Szeretné kertjét saját stílusához, szabadidős tevékenységeihez, igényeihez igazítani? Segítünk álmai kertjének megtervezésében! A kivitelezésben tizenöt éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk, melyet a kert megtervezésekor kamatoztatni tudunk. A tervezéskor igény szerint az alábbi tervfajták készülhetnek.

kertterv 2003 ok Ház éjszaka madártávlatból

Kertészeti vázlatterv: Helyszíni bejárás és/vagy megbeszélés után, meglévő méretarányos alaprajzra készül. A funkcionális egységek kerülnek elhelyezésre, formai koncepció, design kerül kialakításra. Jelöli a kerti funkciókat, tartalmazza burkolt felületek, kerti építmények, növényágyak helyét a növényfajták megnevezése nélkül. Tervezetek készülnek, típusok és stílusok kiválasztásával.

Kertépítészeti terv: A kert egységeinek (játszóhely, kerti tó, sütögető, díszmedence, támfal) helyét, a burkolatok pontos megjelölését, részletesen kidolgozott átnézeti alaprajz az egész kertről. M=1:100 méretben készül.

Növénykiültetési terv és növénylista: A tervlapon a növények helye és neve pontosan jelölésre kerül, valamint csatolásra kerül egy növénylista is. A növénylista tartalmazza: a növény latin és magyar nevét, darabszámot és a méretét.

Tereprendezési terv: A telek természetes terepszintjének nagyarányú megváltoztatásakor ajánlott az elkészítése, az eredeti és a végleges terep szintmagasságai kerülnek ábrázolásra, tartalmazza a különböző szintek magasságait, a burkolatok víztelenítéséhez szükséges lejtéseket, a támfalakat és lépcsőket.

Látványtervek: Kézi perspektivikus vagy számítógépes grafikával készülnek, segítségükkel a kertépítészeti megoldásokat szemléletesen bemutatásra kerülnek.

Részlettervek: Az épített elemek kivitelezéséhez szükséges tervek, metszetek. Részletrajzok készülhetnek: burkolatminta metszetek, lépcső és támfal metszet, látszati képek a pihenőkről, perspektivikus rajz a hangsúlyos növénycsoportokról.

Kitűzési terv: A kerti elemek pontos helyének az alapponttól ill. alapvonaltól való megadása, a pontos méretek kerülnek feltüntetésre.